Ex-CIA-leder klagede over, at nogle lovgivere ikke fik ‘tyngdekraften’ af russisk indblanding

Ex-CIA-leder klagede over, at nogle lovgivere ikke fik ‘tyngdekraften’ af russisk indblanding

Tidligere CIA-direktør John Brennan klagede sent i sidste år i et internt notat, der afslørede torsdag, at nogle lovgivere, som han havde orienteret om, at hans agentur vurderede, at Rusland blandede sig i valget i 2016, ikke “værdsatte vigtigheden og tyngdekraften” af sagen.

“I de seneste dage har jeg haft flere samtaler med medlemmer af kongressen, hvor jeg har opdateret status for gennemgangen samt de overvejelser, der skal tages i betragtning, når vi fortsætter,” skrev han i decembernotatet.

“Mange – men desværre ikke alle – medlemmer forstår og sætter pris på vigtigheden og alvoret af emnet, og de er meget støttende for den igangværende proces.”

Notatet blev opnået af BuzzFeed News og Ryan Shapiro, en doktorand ved Massachusetts Institute of Technology. Det blev opnået som en del af en retssag mod Freedom of Information Act mod CIA og andre efterretningsbureauer.

Brennan, der forlod CIA i januar, da præsident Trump tiltrådte, gjorde ikke klart, hvilke medlemmer af kongressen han henviste til.

Men BuzzFeed rapporterede med henvisning til tre intelligenskilder, at den tidligere CIA-chefs klage var rettet mod senatets majoritetsleder Mitch McConnellAddison (Mitch) Mitchell McConnellGraham, Trump kaster sig sammen for at tale GOP’s 2022-strategi Officerer er klar til at grille over pøbelangreb Tidligere RNC-stol til republikanere på udkig efter nyt Trump-parti: ‘Der er døren’ MERE (R-Ky.) Og senatets majoritetspisk John CornynJohn CornynGarland søger at tegne skarp kontrast med Trump-æraens DOJ Texas-demokrater bebrejder pandemien for 2020-skuffelse over liv LIVE DÆKNING: Senatet er klar til at overveje Garland for AG MERE (R-Texas).

Det amerikanske efterretningssamfund udgav en rapport i januar, hvor den konkluderede, at russiske embedsmænd søgte at drive en hacking- og indflydelseskampagne for at svinge det amerikanske valg til fordel for den daværende kandidat Trump.

Denne vurdering fik flere kongreskomiteer til at iværksætte deres egne undersøgelser af Ruslands rolle i valget såvel som et muligt samarbejde mellem Trump-kampagnen og Moskva.

I mellemtiden leder specialråd Robert Mueller den føderale efterforskning af spørgsmålet.

Trump har kaldt specialrådssonden en “heksejagt” og benægter, at han gjorde noget forkert, eller at hans kampagne var koordineret med russiske embedsmænd i præsidentvalget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *